Prezicerile Părintelui Ilarion Argatu


Preziceri, a prezice

-„La vremea de apoi, sminteala la oameni va veni de la preoţi! Preoţia e frumoasă pentru cine o face din dragoste, iar pentru cine n-o iubeşte de ce să se facă preot? Sunt atâtea meserii pe care poţi să le faci, nu să te joci cu sufletul omului, omul e o fiinţă gingaşă, te porţi frumos cu el.”

__________________________________

(Arhim. Ilarion Argatu, „500 Răspunsuri duhovnicești….”, Ed. 3, Edit. Mila Creștină, 2010, pag. 80.)

***

-„Vin vremuri grele, pentru că, s-a împuţinat credinţa.

-Din cauza sărăciei, oamenii îşi vor vinde sufletul pentru hrană şi îmbrăcăminte. -Lumea se va înrăi, vor disparea dragostea şi mila dintre oameni.

-Se vor contopi preoţii cu mirenii şi nu va mai fi cine să conducă  pe  credincioşi. -Credincioşii vor rătăci, că nu vor mai găsi nici păstorul şi nici calea.

-Vor conduce banul şi interesul de a câştiga averi.

-Nu va mai avea milă şi grijă de sufletele credincioşilor, nimeni.

-Totul se va reduce la o simplă afacere.

-Nu vor mai pune preţ pe mântuire, credinţă, frică de Dumnezeu, datorie, obligaţie, răspundere şi conştiinţă, ci, totul pe bani.

-Se vor vinde unii pe alţii.

-Răutatea în lume va fi de nesuportat.

-Frica de Dumnezeu se va împuţina.

-Vom trăi timpurile cele de pe urmă.

-Habar nu avem ce greutate vor avea. Habar nu avem ce ne aşteaptă pe noi şi pe copiii noştri.

-Pe copiii noştri, aceste timpuri îi vor prinde nepregătiţi să le înfrunte, pentru că părinţii din ziua de astăzi, nu-şi mai educă copii în frica de Dumnezeu şi ruşinea de oameni.

-Părinţii nu mai învaţă pe copii lor ce înseamnă greutăţile vieţii şi nu-i învaţă să lupte cu ele. Din cauza aceasta, copiii vor cădea victime multor răutăţi.

-Mamelor nu vă lăsaţi copiii în voia lor să-i ia valul acestui veac desfrânat. Veţi plânge veşnic, că nu v-aţi mântuit copiii şi ia-ţi făcut fii ai gheenei.

-Dacă lumea s-ar întoarce de la răutate, de la păcate şi necredinţă, aceste timpuri nu ar veni acum şi nu am fi noi cei care le-am trăi.”

__________________________

(Arhim. Ilarion Argatu, „500 Răspunsuri duhovnicești….”, Ed. 3, Edit. Mila Creștină, 2010, pag. 314.)

***

-„Ce va fi mai încolo? Va fi mai rău! Va fi vremea de apoi. Se vor întâmpla următoarele:

1.- „Viaţa de familie va fi la pământ”, soţii se vor înşeala, nu se vor mai respecta, copii nu mai ascultă şi nu-şi mai respectă părinţii. Toate acestea se întâmplă şi azi.

2.- „La vremea de apoi: ne vom ţine cu mâna de burtă şi ne vom uita la cer”, au sosit timpurile acelea. Câţi n-au ce mâncă sau cu ce să-şi crească copii.

3.- „La vremea de apoi, curvia va fi la drumul mare, în ziua mare fără nici un fel de ruşine. Vedeţi dumneavoastră singuri, la tot pasul, tinerii făcând tot felul de gesturi, cuvinte ruşinoase, fetele pe jumătate goale, nu se respectă între ei, se jignesc, nu mai e dragostea aceea frumoasă dintre bărbat şi femeie cu respect, milă şi simţul sacrificiului unul pentru altul. Din cauza aceasta căsniciile, ori nu se mai fac, ori se strică foarte repede. Divorţurile care pe vremea mea nu prea auzeai de ele, azi sunt la modă, toată lumea divorţează.

4.- „La vremea de apoi, vor fi lacrimi în toate casele şi griji pentru servici”. Vedeţi câte nenorociri sunt în toate familiile: sărăcie, boli, copii fără servici, fac şcoli şi nu au unde să lucreze, şi griji în servici cu frica cu care stă omul zilnic „m-o da afară sau nu m-o da”.

5.- „La vremea de apoi, se vor sili dracii să ia la ei şi pe cei care sunt scrişi în Cartea Vieţii”, adică aceia care încă de la naştere au ţinut rânduiala lui Dumnezeu: botezaţi, spovediţi, împărtăşiţi, feciori, fecioare până la căsătorie, ţin posturile de peste an, merg regulat la biserică, fac fapte bune şi pe-aceia se sileşte diavolul  să-i ia la el.

6.- „La vremea de apoi, urlă diavolul ca un lup căutând pe cine să apuce”

7.- „La vremea de apoi, copii vor avea chipul balaurului”, adică un trup cu mai multe nume. Omul este dintr-un trup şi suflet. Balaurii au un trup şi mai multe capete. Au ajuns părinţii din zilele noastre, când îşi botează copii să le dea mai multe nume 2-3-4 şi când îi strigă, îi strigă numai pe unul singur. Nu mai pun nume de sfinţi la copiii lor, pun nume de actori, cîntăreţi…

Pe vremea mea, era un obicei şi aşa este de fapt bine, să pui numele copilului tău, după numele sfântului în ziua în care s-a născut, ca sfântul să-l ocrotească de-a lungul vieţii, sau a sfinţilor cu cruce roşie care urmează: Sfântul Gheorghe, Sfântul Nicolae, Maica Domnului este înaintea tuturor sfinţilor.

8.- „La vremea de apoi, fetele vor avea servicii de-şi vor ridica poalele pentru şefii lor.”

_____________________________

(Arhim. Ilarion Argatu, „500 Răspunsuri duhovnicești….”, Ed. 3, Edit. Mila Creștină, 2010, pag. 316.))

***

-„Am văzut o jumătate de Bucureşti sub dărâmături şi jumătate în picioare, dar pustiu şi gol, fără oameni. Pe străzi erau maşini de tot felul, care mai de care mai frumoase, mai luxoase, dar fără oameni. Puteai să-ţi alegi pe care vroiai. Nimeni nu era în jur şi nimănui nu-i trebuiau. Am văzut oraşe şi sate pustii, câmpii verzi dar pustii. Am intrat într-o casă, să mă dumiresc, dacă este cineva acasă. Nimeni. Pe aragaz, încă mai fierbea ceaunul cu mămăliguţă, masa era aranjată. Jos lângă aragaz, un şorţ şi haine femeieşti, semn că a prins-o moartea pe gospodină făcând mâncare, iar pe scaune şi spătare haine bărbăteşti şi femeieşti, semn că stăteau la masă. M-am mirat şi eram stupefiat de acea linişte ca de mormânt şi de acel pustiu. Începând de la Galaţi şi până în nordul Moldovei, nu ştiu dacă am întâlnit vreo şapte oameni de toţi, aşa de rari şi de departe erau unii de alţii, poate la sute de kilometrii. Toţi erau îmbrăcaţi în haine albe, semn că numai atâţia drepţi s-au mai găsit printre oameni când s-a produs cataclismul. Am văzut până în Rusia. Până la Moscova, nu ştiu dacă or fi fost șapte oameni pe care i-am întâlnit şi aceia erau îmbrăcaţi în haine albe. Pe aici locurile erau arse, de parcă ar fi dat cineva foc la munţi şi la câmpii şi clădiri dărâmate ca la cutremur.”

______________________________________

(Arhim. Ilarion Argatu, „500 Răspunsuri duhovnicești….”, Ed. 3, Edit. Mila Creștină”, 2010, pag. 318.)

***

-„Pe vremea mea, (a Părintelui Ilarion), cu ani în urmă, era un vrăjitor la șapte sate, va veni vremea în care vor fi șapte vrăjitori într-un sat şi un preot la șapte sate.”

Arhim. Ilarion Argatu, „500 Răspunsuri duhovnicești….”, Ed. 3, Edit. Mila Creștină, 2010, pag. 394.

-„La sfârşitul veacului vor fi bolile mizeriei, cancerul şi SIDA sunt numai începutul lor.

-Din părinţi creştini se vor naşte păgâni.

-La vremea de apoi oamenii vor avea chipul balaurului (un trup cu mai multe capete).

-Părinţii îşi botează copiii şi le pun câte 2,3 şi chiar 4 nume şi nici măcar unul de vreun sfânt. Omul are un trup, un suflet şi un nume.

-Copiii născuţi în curvie, sunt foc şi sabie pentru părinţii lor.”

____________________________

(Arhim. Ilarion Argatu, „500 Răspunsuri duhovnicești….”, Ed. 3, Edit. Mila Creștină, 2010, pag. 412.)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s