Putem să-i zicem Maicii Domnului: Bucură-te Mireasă?


 mdcato

3.-Părinte, este păcat să zicem, la Acatistul Bunei Vestiri, Maicii Domnului “Bucură-te Mireasă”? După “Îndreptarul de spovedanie”, aşa reiese, că-i păcat, însă la unele rugăciuni există cuvântul “mireasă”. E păcat sau nu?

Maica Domnului stă pe un Tron Dumnezeisc ca o Mamă, ca Împărăteasă și împodobită ca o Mireasă. Se deosebeşte Mireasa Cerului de oricare mireasă a pământului. Când o numim mireasă, nu o asemănăm cu cele de pe pământ, ci spunem că este mai presus de ele, este mireasa nenuntită, cea fără de nuntă.

Eu consider că, nu este greșit s-o numim pe Maica Domnului și MIREASĂ, așa cum se rostește în Acatistul Bunei Vestiri, alături de celelalte numiri, pe care i le adresăm: Născătoare de Dumnezeu, Pururea Fecioară, Împărăteasa Cerului și Maica noastră a tuturor.

Depinde de modul în care spui. Dacă spui gândindu-te la Maica Domnului ca la o mireasă de lume, sigur că este păcat. Așa cred protestanții, că Maica Domnului a făcut nuntă ca orice femeie. De aceea vedem prin filmele făcute de dânșii, pe Maica Domnului mireasă alături de Iosif ca un mire tânăr, ceea ce este o blasfemie, nimic adevărat. Dacă zicem cu gândul că este mama lui Dumnezeu şi pururea fecioară, vom zice Mireasa Cerului, curată, nepătată, cea fără de nunta sau nenuntită, cea mai curată dintre fecioare. Dacă pe călugărițe le numim miresele ale Mirelui Hristos, dar pe Maica Domnului care le întrece pe toate, în frumuşețe şi în curăție, pe orice mireasă, pe orice fecioară atât pe pământ cât şi în cer.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s