Dragostea de a zidi biserici este dragostea românului


11

Părinte sunt mulţi care spun ca sunt prea multe biserici şi catedrale, că ar mai trebui să se construiească spitale şi şcoli. Unii sunt foarte porniţi cu ură împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, Catedrala Patriarhală din Bucureşti şi strigă împotriva celor care o zidesc. Ce părere aveţi despre această împotrivire?.

Ce părere am? Aţi auzit ca diavolul să facă mănăstiri? Nu. Să le dărâme da. Credeţi că e bucuros când se zideşte un Altar, o mănăstire, o biserică sau vreo catedrală. Nu. El ştie că, cu fiecare Altar care se zideşte va pierde multe suflete, i se îngreunează munca şi mai bine ar fi pentru el să se înmulţească crâşmele, casele de prostituţie, discotecile, cluburile de noapte, cafenelele, barurile, restaurantele, sălile cu jocuri de noroc, sexishop-urile şi atunci urlă ca leul în pustie şi furios îşi face prezenţa printre oameni şi pe cei mai slabi în credinţă îi pune să se opună, îi pune să facă năzdrăvinii ca acestea, să pună piedici, să înfrâneze elanul multora, să aducă descurajarea şi sminteala în sufletul altora, că poate- poate va reuşi să oprească lucrările şi nu se va mai face acea biserică.

Nu credeţi că ar fi mai înţelept să nu comentăm această lucrare? Nu credeţi că o biserică fie mică, fie mare, fie catedrală, fie oricum… nu este casa aceluia care o construieşte ci este Casa lui Dumnezeu? Dumnezeu este şi mare dar este şi mic, este şi Cel încăput şi Cel neîncăput Cel ce nu poate fi cuprins. Dumnezeu dacă vrea face din mic mare şi din mare mic. Pentru Dumnezeu nu contează dimensiunea spaţiului pe care i-L oferim, El este aspaţial, nu poate fi cuprins de spaţiu, este mai presus de spaţiu, la El contează mărimea sufletului nostru, bucuria de-ai oferi dragostea noastră, conteaza nerăutatea inimii şi nevinovaţia noastră. Pe măsura dragostei noastre şi a maximului de posibilităţi materiale Îi zidim biserică mare sau mică din cât avem. Nu trebuie să ne manifestăm faţă de Dumnezeu ca nişte zgârciţi în timp ce El peste noi revarsă cu darnicie toate bunătăţile cereşti şi pământeşti. Intotdeauna lui Dumnezeu să-i oferim ce-i mai bun, ce-i mai frumos şi ce-i mai mult şi căutăm să fie jertfa lui Abel şi nu a lui Cain.Dragostea de a zidi Biserici este o dragoste veche a românului, moştenită de pe vreme lui Stefan cel Mare.

Ce înseamnă pentru Dumnezeu dacă-l preamărim într-o capelă sau dacă-l preamărim într-o catedrală? Cine suntem noi să judecăm pe sluga altuia? Cine suntem noi ca să urâm întru atâta pe cel ce Dumnezeu l-a pus acolo unde este? A fost cu voia noastră? Ne-a întrebat cineva de-l vrem? Cine suntem noi să ne împotrivim la ce vrea Dumnezeu? Dacă acum se face această Catedrală după 100 de ani de încercări înseamnă că Dumnezeu a slobozit acest lucru şi tot El îl va opri sau îl va termina indiferent de voinţa noastră. Cine suntem noi ca să ne împotrivim? Suntem nişte amărâţi de surzi şi orbi rătăcind pe faţa pământului ca să-L găsim pe Dumnezeu. De ce mutăm privirea de pe guvernanţii care ne-au adus în această stare de sărăcie şi care ar fi trebuit să zidească spitale şi nu să le desfiinţeze, să zidească scoli şi nu să le desfiinţeze şi chiar azile de bătrâni şi orfelinate pe care biserica le zideşte ei nu, ei le desfiinţează şi restructurează personalul deservent, de ce? Sunt prea multe biserici spuneţi? Şi dacă ar fi la fiecare colţ de stradă în ce ar consta nefericirea dvs? Cât rău v-ar aduce? Dumnezeu ar vrea de la noi ca fiecare casă să fie câte o biserică. Ar trebui ca fiecare creştin să-şi facă din casa lui biserică, să fie omul permanen în rugăciune şi într-o permanentă stare de comuniune cu Dumnezeu. Pentru unii Dumnezeu este prea obositor, dar vrea sa stea cu El în Rai. Nu credeţi că fiecare biserică îşi are oamenii ei de bine care o construiesc şi o îngrijesc şi care se numesc: ctitori, donatori, miluitor şi binefăcători la care se mai adaugă şi cei care o cercetează de-a lungul vremii şi cu toţii se urcă la Dumnezeu având parte de Biserica cea Cerească? Nu credeţi că orice biserică care se construieşte este spre ridicarea multora şi spre căderea unora? De ce vreţi să fiţi de partea celor care cad? Puteţi fi de partea celor care se mântuiesc prin această Catedrală chiar dacă nu aţi dat un ban pentru a se zidi, având gândul cel bun asupra ei, bunăvoinţa, lipsa de răutate, sufletul nevinovat şi bucuria de a se zidi. Vă sfătuiesc să ştergeţi şi alungaţi răutatea, ura şi judecata din suflet

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s