O RADIOGRAFIE A BISERICII IN CONJUCTURA EVENIMENTELOR


In sfarsit, s-a gasit un post de televiziune, un prezentator in persoana D-lei George Grigoriu sa spuna si adevarul despre Biserica cate a facut, implicare ei in scoial. Multumesc acestui om de televiziune, roman adevarat.
S-a gasit sa spuna, ca lipsa de spitale nu se datoreaza Bisericii, ci Guvernului care a luat masura sa le desfiinteze. De lipsa doctorilor in spitale nu e devina Biserica, ci tot….Guvernul, ca nu sunt platiti si prin desfiintarea spitalelor au ramas fara locuri de munca. Biserica nu a construit numai biserici si Catedrale, a construit si farmacii, asezăminte spitalicesti, camine de batrani şi 785 institutii filantropice, in timp ce Guvernul le darama si pe acele mostenite din timpul comunismului.

Guvernatii au furat banii, sudoare poporului, in timp ce Biserica aduna banul şi l-a folosit in slujba poporului construind pentru popor: biserici, camine, spitale, farmacii si institutii filantropice. Acum intelegeti a cuie este mania si ura fata de Biserica, ura care a fost transferata din senin, fara motiv, in strada si pusa in carca tinerilor, unii fiind platiti pentru aceasta asa cum s-a auzit ca s-a intimplat la Suceava , un deputat (…) a dat bani unor tineri sa scandeze impotriva Catedralei şi sa arunce cu pietre in ea. Au avut o sansa binecuvantata ca n-au reusit sa arunce cu pietre fiind opriti de alti tineri cuminti. Erau pusi tinerii sa faca ceea ce n-au facut vreodată acest popor in tara lui Stefan Cel Mare. Era gata sa inscrie o pagina de rusine pentru ei in istoria Sucevei si in istoria Bisericii. Nu s-a mai auzit pe perioada a 2000 de ani ca un segment al populatiei sa fi batjocorit in halul acesta Biserica, nu pe preot si nici pe patriarh, care sunt vremelnici si trecatori si cu toate acestea fara de ei Biserica nu este Biserica. Fara elementul patriarh care inseamna conducere si fara elementul preot care inseamna slujire Biserica nu reprezinta nimic decat niste ziduri, asa cum nu reprezinta casa de adunare pentru sectari.

Sa arunce cu pietre….in ce? in sufletul oamenilor- ca Biserica este sufletul poporului? in munca oamenilor- pentru că nu preotul construieste o biserica, ci poporul iar preotul este primul dintre ei, care raspunde si care chiverniseste banul poporului cu folos si in scopul ce a fost daruit, nu-l fura, pentru ca are Cel mai bun pazitor, pe Dumnezeu? in credinta poporului? in poporul roman – pentru ca Biserica se indentifica cu poporul? in Casa lui Dumnezeu?. N-am crezut ca am sa traiesc si sa vad asemenea gest nechibzuit si n-am crezut ca pot sa fie manipulati atat de usor o parte din tineri. Ei erau speranta omului de maine care sa duca mai departe credinta acestui popor si cu discernamant sa indrepte traiul greu intr-unul mai bun. Consider ca a fost o ispita si o lectie din care am invatat ceva daca avem intelepciune.

Cu siguranta ca tinerii au inceput sa-si dea seama ca au gresit si ca au facut jocul mudar a celor care de fapt se fac raspunzatori pentru situatie creeata si care au distrus tara si Biserica. Biserica este o valoare pentru ei pe plan spiritual. Biserica se roaga pentru ei, ii imbratiseaza la sanul ei si-i asteapta sa-i calce pragul smeriti impacandu-se cu Dumnezeu, si primind darurie vietii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s