De ce este blamată Biserica? Drama tinerilor de la Club.


1453486_662387890458147_788850967_n

Din seara când a avut loc tragedia tinerilor într-un club din Bucureşti, adunaţi pentru un concert cu muzică rock şi osanale închinate lui SATAN peste 100 de tineri au fost internaţi în spital  în stare gravă şi peste 30 de tineri morţi, datorită unui incendiu de proporţii, a luat foc încăperea din cauza unor artificii puternice  şi a materialului inflamabil cu care era capitonată, nu se încetează de a se  blama Biserica Ortodoxa. Pe posturile de televiziune şi pe internet se aduc tot felul de acuze nejustificate şi incriminatorii. Cine are interes ca din orice s-o scoată vinovată Biserica Ortodoxa? Ce amestec şi ce vina are Biserica Ortodoxa de faptul a ceea ce s-a întâmplat în acel club? Ce i se poate reproşa Bisericii si nu altor Instituţii de Stat de moartea acelor tineri pentru care Patriarhul şi Episcopii eparhiilor din cuprinsul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, au dat ordin ca în toate bisericile preoţii să înalţe rugăciuni pentru tinerii plecaţi din colo, pentru tinerii internaţi în spital şi care se luptă pentru viaţa lor şi pentru părinţii îndureraţi, ca Dumnezeu să-i ierte şi să mângâie familiile îndurerate.

Răspund unei doamne N:

…concret, în ce mod trebuia să se implice Ortodoxia din care faceţi parte şi dvs.? Ori sunteţi de altă confesiune şi aţi găsit cu ce să blamaţi Biserica Ortodoxă. Ce ar fi putut face Biserica şi nu a făcut? Pe canalele de televiziune şi pe internet curg acuze la adresa Bisericii aşa din senin, fără nici o vină. Sub impresia a ceea ce spun aţi făcut şi dvs. remorca aceasta. Ascultati ce vă spun, de câţiva ani de zile Biserica atrage mereu atenţia de consecinţele nefaste ale sărbătoririi satanice numită Hollowen(sau cum s-o fi chemând), ale muzicii rock în care se proslăveşte SATAN, vă întreb, cine a ascultat, cine a luat în serios ce zice Biserica? Nici părinţii şi nici copiii!. Scoala îndeamnă şi antreneză copiii la satanism, chiar din grădiniţă, împotriva a ceea ce învaţă Biserica.

O mămică alaltăieri ieşea din piaţa oraşului Fălticeni cu o fetiţă de mână, de vreo 5-6 ani, cu masca satanică pe faţa fetiţei, nu era o mască din carton sau plastic ci vopsită pe piele, peste chipul fetiţei chipului lui satan. M-a cutremurat de incoştienţa mamei. Mi-am confirmat în sine că părinţii nenorocesc conştient/inconştient copiii. Ce vina avea fetiţa că mama i-a pictat chipul satanei pe faţa ei? Părinţii işi dau copiii lui satana şi bineînţeles că satana îsi ia ce al lui. Şi vezi Doamne când se întâmplă o nenorocire pentru neascultare, este blamată tot Biserica. De ce este blamată Biserica? Ce rău le-a făcut Biserica acelor tineri sau acelor familii care sunt îndoliate? Nu înţeleg ! Poate ar fi trebuit să stea în uşa clubului cu vreun instrument de convingere şi să-i întoarcă la rugăciune, la biserică, că n-au ce căuta acolo, la club, să cânte şi să aducă osanale „focului”, „morţii” si lui „satana”, aşa cum i-am văzut că făceau înainte de tragedie. Partea aceasta şi cea mai însemnată n-o luaţi în seamă şi nu luaţi în calcul că Dumnezeu s-a supărat, de ceea ce făceau tinerii când luase foc încăperea şi nici că a fost totul „urâciunea” înaintea Sa, iar diavolul slăvit în răutatea şi urâciunea lui a dat focul peste ei ca jertfă pentru sine. Pe postul de televiziune a Bisericii TRINITAS v-aţi uitat doamnă?

Faptul este consumat şi sigur că Biserica regretă pentru sufletele tinerilor arşi şi striviţi de această întâmplare şi că i-a găsit moartea în felul acesta. Nimeni nu ia în seamă cuvintele Mântuitorului şi să se teamă, care spune: „In ce te voi găsi în aceea te voi judeca”.

Biserica nu poate să se implice mai mult nici într-un fel din punct de vedere social (ca s-ar interpreta altfel) decât să se implice prin instrumentele specifice ei, cu misiunea de a se ruga lui Dumnezeu pentru sufletele tinerilor, ca Dumnezeu să-i ierte şi să nu le pună la socoteală păcatele tinereţii, iar pe părinţi Dumnezeu să-i înţelepţească, să-i întărească în durerea pierderii fiilor şi să le aducă mângâiere. Dacă suntem înţelepţi să tăcem în momentul acesta şi să luăm aminte că Dumnezeu este Bun şi Răbdător dar nu se lasă ignorat şi batjocorit de nimeni. Dumnezeu să-i ierte!

Un gând despre &8222;De ce este blamată Biserica? Drama tinerilor de la Club.&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s