– L O G O D N A – nu dezleagă păcatul.


11059416_983707891673664_2283082289059500543_n

Logodna se face înainte de cununie şi este o slujbă în cadrul căreia se primeşte binecuvântare prin punerea inelelor pe degetele tinerilor. Logodna se face în biserică de către preot, după care urmează cununia propriu-zisă. De obicei logodna se face odată cu cununia sau urmată de cununie.
Logodna reprezintă doar un legământ între doi tineri care se iubesc şi care s-au hotărât să-şi unească destinele, prin Taina Sfintei Cununii.
Logodna este o binecuvântare şi nu o taină, care nu are nici o putere de a uni pe cei doi tineri, unirea o face numai cununia.

Unele persoane cred că logodna i-ar dezlega de păcat pe cei care se iubesc, pentru a trăi împreună ca soţi şi soţie. Este total greşit şi se înşeală. Dacă vor face lucrul acesta vor rămâne înşelaţi. Logodna nu dă dreptul celor doi de a trăi împreună, ci numai cununia, unindu-i tainic într-un singur trup prin puterea Sfântului Duh, transformă trăirea conjugală în binecuvântare şi nu li se mai socoteşte păcatul desfrânării, dacă această trăire este una normală. În afara cununiei totul este păcat, se săvârşeşte păcatul curviei călcând porunca a 7-a.

Nu uitaţi că logodna este doar un legământ consfinţit de biserică între doi tineri, prin punerea inelelor pe degetele tinerilor, că se vor uni prin Taina Cununiei şi nu este o dezlegare de la păcat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s